-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Π.Θ._Επισκέπτης Καθηγητής Μ. Swiontkowski_Λάρισα 30.9.2019

Τμήμα Ιατρικής

30.09.2019

 

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Διευθυντή Έκδοσης της Αρχαιότερης, και με τη μεγαλύτερη επιρροή, Επιστημονικής Επιθεώρησης στην ειδικότητα της Ορθοπαιδικής, του περιοδικού Journal of Bone & Joint Surgery (JB&JS), Καθηγητή Marc F. SWIONTKOWSKI.

O κ. Swiontkowski θα δώσει διαλέξεις στην επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Advances in Treatment of Musculoskeletal disorders», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16.30-20.00.

Οι διαλέξεις του σεμιναρίου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φοιτητές, τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, της Γενικής Ιατρικής, τους Φυσικοθεραπευτές, για όσους συμμετέχουν στη διαμόρφωση πολιτικής της υγείας, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας.

O Καθηγητής Marc Swiontkowski αποφοίτησε από την Ιατρική Σχόλη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) και ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική χειρουργική και στο Τραύμα του Μυοσκελετικού συστήματος στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Washington, στην πόλη του Seattle. Εργάστηκε εθελοντικά στην Τανζανία και στην Αϊτή (Haiti), και στη συνέχεια υπηρέτησε στις ενδιάμεσες ακαδημαϊκές βαθμίδες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Nashville TN, στο Πανεπιστήμιο Washington στο Seattle και, από το 1997, ως Καθηγητής & Διευθυντής στην Ορθοπαιδική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου τηs Minnesota. Παράλληλα, κατέχει τη θέση του συνεργάτη Καθηγητή στο  Τμήμα Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Αποκατάστασης στην Ιατρική Σχολή Stritch στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγου, του συνεργάτη Καθηγητή στο Τμήμα «Πολιτικής της Υγείας» στο Πανεπιστήμιο της Minnesota, όπως επίσης και του Συμβούλου στο Massachusetts General Hospital Boston, MA.

O Kαθηγητής Swiontkowski είναι μέλος 11 επιστημονικών εταιρειών, έχει εκτεταμένο ερευνητικό έργο με περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε  επιστημονικά περιοδικά, είναι συγγραφέας 11 βιβλίων και 8 κεφαλαίων σε βιβλία, έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και έχει δώσει περισσότερες από 350 διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.           

Από το 2014 είναι ο επικεφαλής της εκδοτικής επιτροπής (Editor-in-Chief) του περιοδικού JBJS, το οποίο εκδίδεται εδώ και 135 χρόνια και το οποίο έχει διαμορφώσει καταλυτικά την ενημέρωση της διεθνούς Ορθοπαιδικής κοινότητας.

Την τελευταία 10ετία συντονίζει, ως κύριος ερευνητής, κλινικές μελέτες που αφορούν την αποδοτικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση των τραυμάτων, και κυρίως των καταγμάτων του Ισχίου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων που υφίστανται αυτά τα κατάγματα συχνότερα. Για τις μελέτες αυτές έχει λάβει ερευνητικές χορηγίες ύψους $ 8.500.000.

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η αφίσα της εκδήλωσης

Οι διαλέξεις της εσπερίδας θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά από τον επισκέπτη καθηγητή και στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες από τα στελέχη της κλινικής μας. Η  είσοδος είναι ελεύθερη .

 Μ. Swiontkowski_30 9.19_Program.pdf

Κωνσταντίνος Ν. ΜΑΛΙΖΟΣ

Καθηγητής-Διευθυντής

Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας