-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3ο Cervical Spine Cadaveric Course

Τμήμα Ιατρικής

21.09.2019

http://www.ctmi.gr/cervicalspine2019/

Αγαπητοί φίλοι και Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε με τη βοήθειά σας αυτή την εκπαιδευτιή προσπάθεια, οργανώνοντας στο φιλόξενο και άρτιο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 3ο Cervical Spine Cadaveric Course, που τον προηγούμενο χρόνο σε συνεργασία με τη Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική μας βοήθησαν στηνολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος.

Εφέτος θα μας βοηθήσει μία εξαιρετική ομάδα επιστημόνων Ορθοπαιδικών και Νευροχειρουργών με εξειδίκευση στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, επεκτείνοντας περαιτέρω το θεωρητικό φάσμα του Σεμιναρίου, αλλά και τις χειρουργικές τεχνικές επί των πτωματικών παρασκευασμάτων.

Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ειδικευομένους ιατρούς της Ορθοπαιδικής και της Νευροχειρουργικής που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στη χειρουργική των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης, αλλά και σε νέους ειδικευμένους των ανωτέρω Ειδικοτήτων. Στόχος είναι η κατανόηση των προσπελάσεων στην Αυχενική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης από την Κρανιοσπονδυλική έως την Αυχενοθωρακική συμβολή. Επιπροσθέτως, η εφαρμογή των υλικών σπονδυλοδεσίας υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, αλλά και η εκτέλεση των προσπελάσεων με τη βοήθεια χειρουργικών μικροσκοπίων, θα καταστήσει κατανοητή τη χειρουργική στρατηγική για την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων στη κλινική πράξη.

Στα πλαίσια αναγνώρισης των ανθρώπων που συνέβαλαν ουσιαστικά στην εξέλιξη της Χειρουργικής της Σπ. Στήλης στη χώρα μας, θα τους τιμήσουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις μαζί τους,, έτσι ώστε η εμπειρία των παλαιοτέρων σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των νεωτέρων να εξάψει την επιστημονική μας φαντασία.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία Orthomedical για τη πλουσιοπάροχη χορηγία της και τη παροχή του τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της, όπως επίσης και την Βιοκλινική Αθηνών που μαζί με τον Όμιλο της Βιοιατρικής μας παραχωρούν ευγενικά τα χειρουργικά μικροσκόπια και τα ακτινοσκοπικά μηχανήματα.

 

 

Με εκτίμηση,

Δήμος Μπουράμας MD, PhD
Διευθυντής Νευροχειρουργικού Τμήματος, Βιοκλινική Αθηνών