ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Επισκέπτης Καθηγητής - Francesco Benazzo

Τμήμα Ιατρικής

17.02.2020

 

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 ΕΠΙΣΚΕΠΤHΣ ΚΑΘΗΓΗΤHΣ Francesco BENAZZO

Λάρισα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αμφιθέατρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Kαθηγητή Fransesco Benazzo  (Professor of Orthopaedics and Traumatology, University of Pavia, Chairman, Clinica Ortopedica e Traumatologica Università di Pavia, Fondazione IRCCS Policlinico San Matteo).  O  Prof Benazzo θα δώσει διαλέξεις στην επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Modern advances in Joint replacement», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας στις 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16.00-20.00.

Οι διαλέξεις της επιστημονικής εσπερίδας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, Γενικής Ιατρικής, Φυσικοθεραπευτές, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων και των ασθενών που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα μεγάλων αρθρώσεων.

O Prof. Benazzo είναι διευθυντής της Ορθοπαιδικής κλινικής του Πανεπιστημίου της Πάβια και είναι ευρέως γνωστός για τη χειρουργική δραστηριότητα και τις μελέτες του στο αντικείμενο της ανακατασκευής μεγάλων αρθρώσεων και της αντιμετώπισης αθλητικών κακώσεων. Είναι Consultant της Italian Track and Field National Teams (FIDAL, Federazione Italiana di Atletica Leggera) και ιατρός της Ιταλικής Ομάδος στους αγώνες World Track and Field Championships of Rome, Tokyo, and at other European and World events. Διετέλεσε (2000-2014) Consultant Orthopaedic Surgeon της ομάδος Internazionale (Ιντερ) FC, Milano.

Έχει δημοσιεύσει 110 μελέτες που εμφανίζονται στις διεθνείς βάσεις δεδομένων. Επιπλέον έχει σχεδιάσει πρωτοποριακά υλικά που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική του ισχίου. 

Οι διαλέξεις της εσπερίδας θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά από τον επισκέπτη καθηγητή και στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες από τα στελέχη της κλινικής μας.

Η  είσοδος είναι ελεύθερη .

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης (pdf file)

Με εκτίμηση,

Θεόφιλος Καραχάλιος                                                                Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας                                      Καθηγητής-Διευθυντής

Ορθοπαιδική Κλινική ΠΓΝ Λάρισας                                         Ορθοπαιδική Κλινική

EFORT TREASURER                                                               Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

co-Editor in Chief   Hip International