-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

12 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της/του Νοσηλεύτριας/ή

Τμήμα Ιατρικής

26.05.2020

 

12 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα της/του Νοσηλεύτριας/ή

 Florence Nightingale 12 Μαΐου 1820 – 13 Αυγούστου 1910

Βρετανίδα πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής.

Η 12η Μαϊου, ημέρα επετείου της γέννησης της Φλόρενς Νάϊτινγκεϊλ, έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών παγκοσμίως. Φέτος ως καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών επιλέχθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) το θέμα:

« Νοσηλευτές: Μια Φωνή να Οδηγεί: Νοσηλεύοντας τον Κόσμο προς την Υγεία».

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τις νοσηλεύτριες και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ αλλά και όλης της χώρας μας για το ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρουν καθημερινά στους συνανθρώπους μας με αναρίθμητες προσωπικές θυσίες που καταβάλλουν, ιδιαίτερα σημερινή δύσκολη περίοδο της πανδημίας του COVID-19. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πολύτιμοι συνεργάτες του Ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων. Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και δυνατοί ώστε να συνεχίσουν την προσφορά τους στον Πάσχοντα Συνάνθρωπο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους και να προβεί άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

 12 Μαϊου:Παγκόσμια Ημέρα της/του Νοσηλεύτριας/ή. pdf