-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Health Festival – 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής για την Δημόσια Υγεία

Τμήμα Ιατρικής

10.11.2023

 

Health Festival – 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής για την Δημόσια Υγεία 

Η HelMSIC είναι μία ανεξάρτητη, εθελοντική οργάνωση φοιτητών Ιατρικής, μη κερδοσκοπικού και μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής, και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή. 

Τι είναι το Health Festival;

 Το “Health Festival - 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής για την Δημόσια Υγεία” είναι ένα πανελλήνιο συνέδριο που διοργανώνει η HelMSIC, απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής και αφορά τη Δημόσια Υγεία. Πιο συγκεκριμένα, την φετινή χρονιά έχει ως θεματική επικέντρωσης την Ψυχική Υγεία. 

Φέτος το Health Festival θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες μεθόδους, και ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για εμπλοκή των φοιτητών ιατρικής στις επιστημονικές εργασίες του αλλά και περισσότερες θεματικές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες μία ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα συνδυάζει εκπαίδευση και αλληλεπίδραση με φοιτητές ιατρικής από όλη την χώρα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το 3ο Health Festival θα περιλαμβάνει:

      Στρογγυλές τράπεζες από κορυφαίους επιστήμονες στον χώρο της ψυχικής υγείας

      Workshops

      Trainings από ειδικούς εκπαιδευτές ομοταγούς εκπαίδευσης της HelMSIC

      Fair από συμβουλευτικούς φορείς που ασχολούνται με την υποστήριξη ατόμων με ψυχικές διαταραχές

      Διάφορες διαδραστικές μέθοδοι - debate, open space discussion, κα

      Ενεργός εμπλοκή των φοιτητών Ιατρικής στο συνέδριο με παρουσία τους στις στρογγυλές τράπεζες, στα posters και στις ελεύθερες ανακοινώσεις 

Το πιο μοναδικό κομμάτι του συνεδρίου, όμως, είναι η δράση δρόμου που θα ακολουθήσει με τους ίδιους τους φοιτητές Ιατρική να ενημερώσουν τους πολίτες πάνω σε επίκαιρες θεματικές του συνεδρίου και να τους ευαισθητοποιούν για  σημαντικά ζητήματα Δημόσιας Υγείας. 

Πώς μπορείς εσύ να συμμετάσχεις; 

Το “Health Festival - 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής για την Δημόσια Υγεία” για πρώτη φορά θα δώσει την δυνατότητα σε φοιτητές Ιατρικής να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό με την παρουσία τους σε:

      Στρογγυλές Τράπεζες

      Ελεύθερες Ανακοινώσεις

      Posters 

Θα υπάρξουν 6 στρογγυλές τράπεζες με θεματολογία τις ψυχικές διαταραχές. Κάθε στρογγυλή τράπεζα θα αποτελείται από 5 φοιτητές και έναν υπεύθυνο επιστημονικό υπεύθυνο - συντονιστή των φοιτητών. Κάθε φοιτητής καλείται να δημιουργήσει μία παρουσίαση πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα που θα του οριστεί και να την παρουσιάσει σε 20 λεπτά. 

Η συμμετοχή στις τράπεζες αφορά φοιτητές Ιατρικής:

      Όλων των ετών

      Όλων των ιατρικών σχολών

      Και των ελληνόφωνων και των αγγλόφωνων τμημάτων

 Οι συμμετέχοντες έχουν επιπλέον την δυνατότητα να δομήσουν μια εργασία με θέμα την Ψυχική Υγεία και τις προεκτάσεις της και να την παρουσιάσουν στο συνέδριο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργασίες των φοιτητών ιατρικής δύναται να παρουσιαστούν είτε με posters είτε σαν ελεύθερες ανακοινώσεις κατα την διάρκεια του συνεδρίου. 

Δήλωσε συμμετοχή για τις στρογγυλές τράπεζες  εδώ μέχρι τις 30/04 εδώ. 

Δήλωσε συμμετοχή για να παρουσιάσεις την εργασία σου σε poster ή ελεύθερη ανακοίνωση μέχρι τις 30/06 εδώ.

 Πότε θα πραγματοποιηθεί; 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 8 - 10 Δεκεμβρίου 2023. Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου αποτελεί η Ελληνική με ορισμένα μέρη του να πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά. 

Θες να μάθεις περισσότερα; 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας εδώ. Μην διστάσεις να μας ρωτήσεις για κάθε απορία σου στο registration@helmsic.gr!

 

 Health Festival – 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής για την Δημόσια Υγεία