-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο - 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2023 -

Τμήμα Ιατρικής

04.12.2023

 

 

 

 

 

 

 

«Άνοιγμα στην κοινωνία και την πρωτοβάθμια υγεία»

Το αναβληθέν, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην έδρα της Ιατρικής Σχολής «Βιόπολις».

Με τη συμμετοχή δεκάδων πανεπιστημιακών γιατρών και γιατρών του ΕΣΥ της δύναμης του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα πραγματοποιείται στη Λάρισα το 2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην έδρα της Ιατρικής Σχολής «Βιόπολις».

Το συνέδριο είναι ελεύθερο στο κοινό και εστιάζει στο άνοιγμα του Τμήματος Ιατρικής στην κοινωνία της Θεσσαλίας και την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στις θεματικές του ενότητες εντάσσονται συχνά, σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με στόχευση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και τις σύγχρονες θεραπευτικές στρατηγικές, καθώς και στην αντικειμενική ιατρική πληροφόρηση.

Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τα θέματα τους, με απλό αλλά αξιόπιστο τρόπο, κατανοητό από τον μέσο πολίτη, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις κλινικές του ΠΓΝ Λάρισας, καθώς και γιατροί όλων των ειδικοτήτων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια τον εκδηλώσεων για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «ο Ιπποκράτης». Παράλληλα, μέσω του συνεδρίου, προωθείται η διαρκής συνεργασία  με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο γίνεται paper free και plastic free που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί η χρήση έντυπου και πλαστικού υλικού, ως ένδειξη της αφοσίωσης του Τμήματος Ιατρικής στην προστασία του περιβάλλοντος.

 Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του συνεδρίου και οδηγίες εγγραφής. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, θα σταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες στο mail που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή τους στο συνέδριο. 

http://meduth.online/2ipokrateio/