-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πρόσβαση - ΦΜΕΑ

Τμήμα Ιατρικής

05.11.2020

Ανακοίνωση προς τους φοιτητές (2020-2021) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Εγγραφές στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ξεκίνησαν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 και θα λήξουν Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ εγγράφονται οι φοιτητές/τριες με:

 ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσορθογραφία κ.α.),

 σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα,

 αισθητηριακές αναπηρίες (οπτική αναπηρία, κώφωση/βαρηκοΐα),

 κινητικές αναπηρίες,

 προβλήματα λόγου και ομιλίας,

 διαταραχές αυτιστικού φάσματος,

 χρόνια Προβλήματα Υγείας.

Για την εγγραφή σας:

Βήμα 1: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ prosvasi.uth.gr

Βήμα 2: Συμπληρώστε την Αίτηση Εγγραφής στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Βήμα 3: Στείλετε το διαγνωστικό σας έγγραφο στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση prosvasi@uth.gr

Βήμα 4: Επικοινωνήστε μαζί μας για να ορίσετε ραντεβού μέσω MS-TEAMS για την καταγραφή των εξατομικευμένων αναγκών σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ prosvasi.uth.gr ή τη σελίδα στο Facebook: Πρόσβαση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 24210 74345 καθημερινά 9:00-15:00 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση prosvasi@uth.gr

Ανακοίνωση pdf

Με εκτίμηση

Η επιστημονική ομάδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (2019-2020)

 "Συναντήσεις ΦμεΑ με την ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες
όσοι επιθυμείτε να συνεχίστεί η υποστήριξης σας από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ορίσετε συνάντηση για την καταγραφή των αναγκών σας για το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020". 

Η γραμματέας της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Παπαζαφείρη Μαρία

ΠΡΟΣΒΑΣΗ Π.Θ.
***********************************************************************

Γραφείο 7, Ημιώροφος, Νέο Κτίριο, Συγκρότημα Παπαστράτου
Τηλέφωνο: 2421074345
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: 
prosvasi@uth.gr

Skype Name: ΠΡΟΣΒΑΣΗ Π.Θ.
Facebook: Πρόσβαση Φοιτητών με Αναπηρίες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  

 

 

 

Καλώς Ήρθατε Στην Ιστοθέση "Πρόσβαση"

Οι ΦμεΑ και οι διδάσκοντες/ουσες εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ για να εκφράσουν τις ανάγκες τους, να ενημερωθούν ή/και να λάβουν υποστήριξη σχετικά με θέματα πρόσβασης στο ΠΘ. Ενδεικτικά, οι ΦμεΑ μπορούν να εγγραφούν στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ (βλ. έντυπο ΦμεΑ) προκειμένου να ενημερώσουν την υπηρεσία για εμπόδια στην πρόσβασή τους, να ζητήσουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους ή κάποια διαφοροποίηση στις εξετάσεις τους.

Εάν οι ΦμεΑ επιθυμούν υποστήριξη, συμφοιτητές/ήτριες αναλαμβάνουν το ρόλο των βοηθών με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των συμφοιτητών/τριών τους. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές-τριες-βοηθοί σε συνεργασία με μέλη ΔΕΠ μπορούν να βοηθήσουν τους/τις ΦμεΑ στην μετακίνηση τους μέσα στους χώρους του ΠΘ, στη συμπλήρωση αιτήσεων, στην παρακολούθηση των μαθημάτων, στη μετατροπή διαφόρων αρχείων σε άλλη μορφή, στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Τέλος, για τους κωφούς/ές φοιτητές/τριες του ΠΘ δίνεται η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Εκτός από τους/τις ΦμεΑ, οι διδάσκοντες/ουσες που επιθυμούν ενημέρωση ή υποστήριξη για την ενίσχυση της πρόσβασης των ΦμεΑ μπορούν να συμβουλευτούν τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (βλ. Διδασκαλία και αξιολόγηση). Επίσης, εάν επιθυμούν εξατομικευμένη ενημέρωση ή υποστήριξη εγγράφονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (βλ. έντυπο διδασκόντων) ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας http://prosvasi.uth.gr/  ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο prosvasi@uth.gr. Επίσης, σε κάθε τμήμα έχει οριστεί ένα αρμόδιο μέλος ΔΕΠ και ένα συγκεκριμένο άτομο στη γραμματεία που λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ του τμήματος σας και της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Μάγδα Νικολαραΐζη,
Επ.Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής-Αγωγής Κωφών
Επ. Υπεύθυνη της Δομής «ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

Ειδικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας των ατόμων που ορίστηκαν είναι:

1.    Μάρκος Σγάντζος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανατομίας- Ιστορίας της Ιατρικής, τηλ. γραφείου 2410 – 68 - 5665, e-mail: sgantzos@med.uth.gr

2.    Ελένη Μπομπόλα, διοικητικός υπάλληλος στη Γραμματεία Φοιτητών, τηλ. Γραφείου 2410 – 68 – 5592, e- mail: bobola@med.uth.gr