-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πρόγραμμα Διδακτορικών Υποτροφιών « Ηράκλειτος ΙΙ»

Τμήμα Ιατρικής

20.04.2015

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αποτελέσματα των διδακτορικών διατριβών τους παρουσίασαν την περασμένη Πέμπτη 26 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο « Ιπποκράτης»  οι υπότροφοι του Προγράμματος Διδακτορικών Υποτροφιών «Ηράκλειτος ΙΙ», διδάκτορες πλέον της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  

Σύντομες, αλλά ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες  εισηγήσεις, σχετικές με το θέμα της διατριβής τους και πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά ζητήματα, παρουσίασαν οι διδάκτορες, κ. Ευθαλία Κερασιώτη,  του Τμήματος Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, οι κ. Νικολέττα Aργέντου, Γεωργία Γεωργιάδου, Αντιγόνη Μαμάρα και Μαριάνθη Παπαναγιώτου από το τμήμα Ιατρικής και οι κ. Ευγενία Γουρζιώτη  Μάρκος Κολύγας και Μάγδα Ροβολή από το τμήμα Κτηνιατρικής. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρύτανης Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μαμούρης, , ο κοσμήτωρ της Ιατρικής Σχολής κ. Μπιλίνης, η εκπρόσωπος εξωστρέφειας του Τμήματος Ιατρικής, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κυτταρικής Φυσιολογίας, κα Ευφροσύνη Παρασκευά, ο Πρόεδρος του τμήματος Κτηνιατρικής κ. Αλέξανδρος Γκόβαρης,  ο Πρόεδρος του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, κ. Δημήτριος Λεωνίδας,  ο ιδρυματικός υπεύθυνος του προγράμματος « Ηράκλειτος ΙΙ», κ. Χρήστος Γκόβαρης κι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Την εκδήλωση που ήταν ανοικτή στο κοινό παρακολούθησαν εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Το πρόγραμμα “Ηράκλειτος ΙΙ”, που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2015, υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Έχει ως πρωταρχικό σκοπό του  την υποστήριξη της διεξαγωγής έρευνας υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα, μέσα από την εκπόνηση Διδακτορικής Έρευνας. Το Πρόγραμμα προωθεί την αναβάθμιση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.  

Το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχοντας σαν στόχο του την ανάπτυξη τόσο της βασικής θεωρητικής έρευνας, όσο και της εφαρμοσμένης, συμμετέχει στο Πρόγραμμα με 56 υποψήφιους διδάκτορες από όλα τα τμήματά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ