-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

OPEN DAYS 2014

Τμήμα Ιατρικής

21.11.2016

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  "Ανοιχτές Θύρες" του Π.Θ.  για Μαθητές

Τρίτη 8 Απριλίου 2014  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος "Ανοιχτές Θύρες" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Τμήμα Ιατρικής, την Τρίτη 8 Απριλίου 2014. Το Τμήμα Ιατρικής επισκέφθηκαν τα σχολεία: 7ο ΓΕΛ Λάρισας, ΓΕΛ Βελεστίνου, 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, 6ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αργαλαστής, 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, Γυμνάσιο Γιάννουλης, 3ο Δημοτικό Λάρισας, 41ο Δημοτικό Λάρισας και 4ο Δημοτικό Λάρισας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Χαιρετισμό της Εκπροσώπου Εξωστρέφειας του Τμήματος Ιατρικής, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ε. Παρασκευά. Ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Ι. Στεφανίδη, στην οποία παρουσιάστηκε το Τμήμα Ιατρικής εν συντομία και το περιεχόμενο των προπτυχιακών σπουδών σε μία σύγχρονη Ιατρική Σχολή. Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παρουσίαση της οργάνωσης των φοιτητών Ιατρικής Helmsic, από την Γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής κ. Παναγιώτα Κουκουτσίδη. Παρουσίαση του θερινού σχολείου Νευροεπιστημών, από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε. Ασπροδίνη και μαθητές του.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επισκέφθηκαν τα εργαστήρια/κλινικές Ακτινοδιαγνωστικής, Ανατομίας, Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Ιατρικής Μεταγγίσεων, Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής, Παθολογικής Ανατομικής, Πυρηνικής Ιατρικής, Φαρμακολογίας και Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής.