-->

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Αναγόρευση Καθηγητού Αθανάσιου Γιαννούκα

Τμήμα Ιατρικής

09.05.2018

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας κος Αθανάσιος Γιαννούκας αναγορεύτηκε μετά από ομόφωνη απόφαση ως Επισκέπτης Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου της Σερβίας....

Περισσοτερα

Τιμητική διάκριση της υποψήφιας Διδάκτορος του εργαστηρίου Φαρμακολογίας

Τμήμα Ιατρικής

23.11.2016

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση για το εργαστήριο Φαρμακολογίας έλαβε η υποψήφια Διδάκτορας του εργαστηρίου κα Ευαγγελία Σερέτη. Στην κα Σερέτη απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης αναρτημένες παρουσίασης για την εργασία της με τίτλο «Sigma Receptors [sRs]: Study of their role in cancer and the development of new targeted anticancer therapies» στο πλαίσιο του πρώτου Εκπαιδευτικού Σχολείου της Δράσης COST CM1407 που διεξήχθη το Σεπτέμβριο στο Βελιγράδι...

Περισσοτερα

Τιμητική διάκριση στον Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακολογίας κ. Νικολάου Πιτσίκα

Τμήμα Ιατρικής

18.11.2016

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ν. Πιτσίκας προσκλήθηκε από το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Current Medicinal Chemistry και συνέγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Ο ρόλος των αναστολέων της συνθετάσης του μονοξειδίου του αζώτου στη σχιζοφρένεια». Το άρθρο αυτό συμπεριλήφθηκε σε ειδικό πανηγυρικό τόμο του περιοδικού Current Medicinal Chemistry αφιερωμένο στο καθηγητή Ferid Murad.

Περισσοτερα

Σημαντική τιμητική διάκριση για το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Αναπλ. Καθηγητή Ουρολογίας κ. Σταύρο Γκράβα

Τμήμα Ιατρικής

18.11.2016

Στα πλαίσια του 35ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ουρολογικής Εταιρείας (Societ? Internationale d’ Urologie, SIU) που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σταύρος Γκράβας εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της SIU λαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Συμφωνίας και Εκπαίδευσης (Consensus and Education Committee).

Περισσοτερα

Επιδημιολογία και πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων – παγκόσμιες απειλές υγείας - Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Τμήμα Ιατρικής

27.02.2018

Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος «Επιδημιολογία και πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων – παγκόσμιες απειλές υγείας» , διοργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC).

Περισσοτερα

Φωτογραφίες από την τιμητική βράβευση των κ.κ Γουργουλιάνη και Μαλίζου..

Τμήμα Ιατρικής

08.06.2011

Φωτογραφίες από τη τιμητική βράβευση των κ.κ. Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μαλίζο Κωνσταντίνο, Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής για το Ερευνητικό τους έργο..

Περισσοτερα

Φωτογραφίες από την απονομή του Βραβείου Διακεκριμένου Ερευνητή 2010 στον Αν. Καθηγητή Κ. Ηλία Ζιτζαρά.|07.06.2011

Τμήμα Ιατρικής

08.06.2011

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση απονομής του Βραβείου Διακεκριμένου Ερευνητή 2010 στον Αν. Καθηγητή Κ. Ηλία Ζιτζαρά.

Περισσοτερα

Σημαντική διεθνής τιμητική διάκριση για τον Αναπλ. Καθηγητή Χειρουργικής κ. Δημήτριο Ζαχαρούλη

Τμήμα Ιατρικής

03.04.2014

Ο τίτλος του επίτιμου μέλους (Fellow ad eundem) του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου απονεμήθηκε πρόσφατα στον Λαρισαίο Αν. Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη. Σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, απονεμήθηκε η παραπάνω διάκριση στον κ. Ζαχαρούλη ως αναγνώριση του σημαντικού κλινικού, ερευνητικού και διδακτικού του έργου..

Περισσοτερα