-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ανοικτά προγράμματα του EIT Health για το 2021

Τμήμα Ιατρικής

14.09.2021

 

Ξεκίνησαν οι πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για το 2021 για στήριξη νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και επιστημόνων στο τομέα της υγείας από το EIT Health.


Δείτε τα προγράμματα που είναι ανοικτά αυτήν την περίοδο από το EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας, και δηλώστε συμμετοχή για χρηματοδότηση, υποστήριξη ή συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας ή της επιχείρησής σας.

Τα προγράμματα καλύπτουν όλο το εύρος ανάπτυξης μίας καινοτόμου ιδέας και απευθύνονται σε ομάδες, startups, scale-ups, αλλά και ερευνητές. Αναλυτικά τα προγράμματα:

1) EIT Jumpstarter - για ομάδες ιδεών στον τομέα της υγείας (και όχι μόνο)

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μία καλή ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση. Απευθύνεται σε ομάδες ιδεών από τη Νότια, Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη που θέλουν να εμπορευματοποιήσουν μία καινοτόμα ιδέα στους τομείς της υγείας, της αγροδιατροφής, των πρώτων υλών, της αστικής κινητικότητας και των κατασκευών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 6 Ιανουαρίου 2021 και διαρκεί μέχρι τις 16 Απριλίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και να υποβάλετε την πρότασή σας εδώ.

2) InnoStars Awards Accelerator - για προϊόν που δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στην αγορά

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και spinoffs από τον τομέα της υγείας, που έχουν ήδη διαμορφώσει ένα ελάχιστο βιώσιμο πρωτότυπο προϊόν αλλά δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 15 Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαρτίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και να υποβάλετε την πρότασή σας εδώ.

3) Bridgehead - για επέκταση σε νέες αγορές

Αφορά ώριμες επιχειρήσεις από τον τομέα της υγείας, που επιθυμούν να επεκταθούν πέρα από τα εθνικά τους σύνορα με τη βοήθεια επιταχυντών και θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων από το δίκτυο του EIT Health, που έχουν τη γνώση και τα μέσα να τις υποστηρίξουν.

Το προγραμμα Bridgehead Europe είναι το κατάλληλο για όσες επιχειρήσεις θέλουν να επεκταθούν στην ευρωπαϊκή αγορα, ενώ το Bridgehead Global απευθύνεται σε αυτές που θέλουν να διεισδύσουν σε αγορές εκτός Ευρώπης, όπως Κίνα, ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Κορέα κ.α.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 16 Μαρτίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και να υποβάλετε την πρότασή σας εδώ.

4) EIT Health Wild Card - για την υποστήριξη καινοτόμων ομάδων, επιχειρήσεων ή επιστημόνων με ιδέες, κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις 

Το πρόγραμμα αυτό καλεί όλους τους καινοτόμους, μεμονωμένα άτομα, ομάδες ιδεών ή επιχειρήσεις, να συνεισφέρουν στη δημιουργία προϊόντων ή/και υπηρεσιών που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και τις συνθήκες ζωής των συνανθρώπων μας.

 

Οι Προκλήσεις για τις οποίες οι διατμηματικές ομάδες που θα σχηματιστούν θα πρέπει να προσφέρουν λύσεις για φέτος είναι:

Α) Οφθαλμολογική φροντίδα: Πώς να μετριάσουμε, να αποτρέψουμε και να θεραπεύσουμε παθήσεις των ματιών και να βελτιώσουμε τα προβλήματα της όρασης.

Πληροφορίες εδώ.

Β) Διαχείριση πόνου: Πώς να μετριάσουμε τις παθήσεις οξέος και χρόνιου πόνου;

Πληροφορίες εδώ.

Υποβάλετε την αίτησή σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα, και να επικοινωνείτε με τον συντονιστή του κόμβου Γιώργο Μέγα στην ηλεκτρονική διεύθυνση megas@ekt.gr