-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ελληνοσερβική Ιατρική και Νοσηλευτική Συνάντηση

Τμήμα Ιατρικής

22.11.2023

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας καλούμε στο Ελληνο-Σερβικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό Συμπόσιο που θα λάβει χώρα στις 21 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα Ιατρικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, καθώς επίσης μεταξύ τους τα δύο Πανεπιστήμια. Είναι δε συνέχεια του Ελληνο-Σερβικού συμποσίου που διοργανώθηκε το 2022 στο Βελιγράδι, όταν εκπρόσωποι του Ιατρικού Τμήματος του Π.Θ. μαζί με αυτούς του «Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω», του «Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών» και του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» επισκεφθήκαμε το Βελιγράδι προκειμένου να τοποθετήσουμε την προτομή του Ιπποκράτη στο κτίριο του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και να φυτέψουμε στον κήπο του ένα πλάτανο, αυτόν κάτω από τον οποίο ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του. Ήταν επίσης τιμή ως Τμήμα Ιατρικής να είμαστε προσκεκλημένοι και να τιμηθούμε με ειδικό βραβείο στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Συνεχίζουμε λοιπόν αυτή τη στενή συνεργασία με το Συμπόσιο που διοργανώνουμε εδώ στη Λάρισα, έχοντας την χαρά να φιλοξενούμε εξαιρετικούς επιστήμονες και φίλους από τα επιστημονικά πεδία της καρδιολογίας, της ενδοκρινολογίας, της αγγειοχειρουργικής και της ιατρικής ηθικής. Είμαστε βέβαιοι ότι στην εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετέχει και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παρουσιαστούν αντικείμενα με κλινικό ενδιαφέρουν που μπορούν όμως να οδηγήσουν σε ώσμωση για κοινές ερευνητικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, μετά πέρας του Ελληνο-Σερβικού Συμποσίου θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα στον Πρόεδρο τους Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου καθηγητή κ. Lazar Davidovic, ο οποίος θα κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία.

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις αυτές και να επαναβεβαιώσουμε τους ισχυρούς και ακατάλυτους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που έχουμε ως Έλληνες με τον Σερβικό λαό, καθώς και με τους φίλους και συναδέλφους από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Επιστημονικό πρόγραμμα Ελληνο-Σερβικής Ιατρικής και Νοσηλευτικής Συνάντησης 

 

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γιαννούκας

Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικού Τμήματος

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας