-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Σημαντική τιμητική διάκριση για το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Αναπλ. Καθηγητή Ουρολογίας κ. Σταύρο Γκράβα

Τμήμα Ιατρικής

18.11.2016

Σημαντική τιμητική διάκριση για το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Αναπλ. Καθηγητή Ουρολογίας κ. Σταύρο Γκράβα

Στα πλαίσια του 35ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ουρολογικής Εταιρείας (Societ?  Internationale dUrologie, SIU) που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο Aναπληρωτής Kαθηγητής Ουρολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σταύρος Γκράβας εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της SIU λαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Συμφωνίας και Εκπαίδευσης (Consensus and Education Committee).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση που αντανακλά στο Ιατρικό Τμήμα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γενικότερα και συμβάλλει στην περαιτέρω διεθνή αναγνωρισιμότητα του Πανεπιστημίου. Ο κ. Γκράβας θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και ανάπτυξη σεμιναρίων και μαθημάτων της SIU και τη συνεργασία με άλλες διεθνείς Εταιρείες για κοινά προγράμματα εκπαίδευσης Ουρολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο, την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού όπως η ψηφιακή πλατφόρμα SIU Academy και την οργάνωση διεθνών συνεδρίων συμφωνίας (Consensus meetings) για θέματα που απασχολούν την Ουρολογική Κοινότητα.

Παράλληλα, στο ίδιο συνέδριο ο κ. Γκράβας βραβεύτηκε για τη συνολική εξαιρετική συμβολή του (outstanding contribution) στην ανάπτυξη της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας SIU Academy ενώ η ομιλία που έδωσε  στο Παρίσι με θέμα: «Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και στυτική δυσλειτουργία» βραβεύτηκε ως η καλύτερη παρουσίαση για το 2014 όλων των διεθνών συνεδρίων που υποστηρίζει η SIU (φωτο).