-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Σημαντική διεθνής τιμητική διάκριση για τον Αναπλ. Καθηγητή Χειρουργικής κ. Δημήτριο Ζαχαρούλη

Τμήμα Ιατρικής

03.04.2014

 

 

Σημαντική διεθνής τιμητική διάκριση για το Λαρισαίο Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής κ.  Δημήτριο Ζαχαρούλη

             Ο τίτλος του επίτιμου μέλους (Fellow ad eundem) του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου απονεμήθηκε πρόσφατα στον Λαρισαίο Αν. Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη.  Σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, απονεμήθηκε η παραπάνω διάκριση στον κ.  Ζαχαρούλη ως αναγνώριση του σημαντικού κλινικού, ερευνητικού και διδακτικού του  έργου. Η διάκριση αυτή δίδεται σε επιστήμονες με εξαιρετική διεθνή αναγνώριση και μέχρι σήμερα έχει δοθεί σε ελάχιστους Έλληνες Χειρουργούς.

            Η επιστημονική προσφορά του κ. Ζαχαρούλη έχει σχέση με τη Χειρουργική του Ήπατος – Παγκρέατος – Χοληφόρων. Η κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή νέων  καινοτόμων συσκευών που χρησιμοποιούνται ήδη από τη διεθνή χειρουργική κοινότητα προς όφελος χιλιάδων ασθενών ανά τον κόσμο. Εκπαιδεύει νέους Έλληνες χειρουργούς σε ειδικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Κολλέγιο.

            Ο κ. Δημήτριος  Ζαχαρούλης του Χρήστου γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Με το πέρας των εγκυκλίων σπουδών εισήχθη στη Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στα Πανεπιστήμια Harvard της Βοστώνης και State University of New York των Η.Π.Α.

            Εξειδικεύθηκε στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στη Χειρουργική του Ήπατος- Παγκρέατος- Χοληφόρων στο νοσοκομείο Hammersmith – Imperial College του Λονδίνου. Από το 2003 υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

              Η εν λόγω τιμητική διάκριση  αποτελεί τιμή τόσο για την Ιατρική Σχολή όσο και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κάθε διάκριση μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας αντανακλάται τόσο στο πνευματικό ίδρυμα όσο και στην πόλη στην οποία δραστηριοποιείται επιστημονικά.