-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Σημαντική διάκριση για την Eπιστημονική Συνεργάτιδα Χειρουργικής Κλινικής κ. Ελένη Σιώκαστο εξωτερικό

Τμήμα Ιατρικής

16.06.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντική διάκριση για τη Λαρισαία χειρουργό κ. Ελένη Σιώκα

Σημαντική διάκριση για την Λαρισαία επιστημονική συνεργάτιδα της Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας χειρουργό κ. Ελένη Σιώκα στο εξωτερικό. Τιμήθηκε με υποτροφία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας. Η διάκριση αυτή δίδεται σε χειρουργούς με άριστα αποτελέσματα στη χειρουργική της παχυσαρκίας.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 6ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (VI meeting of the IFSO European Chapter in Bruxelles 2014), στις Βρυξέλλες. Η κ. Σιώκα επιλέχθηκε μετά από αξιολόγηση ως μια στις 3 καλύτερες νέες χειρουργούς στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας. Η υποτροφία απενεμήθη ως αναγνώριση του σημαντικού κλινικού και ερευνητικού της έργου στη χειρουργική της παχυσαρκίας και συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο.

Η κ. Ελένη Σιώκα εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.

Θ. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χε-ρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας στο Κέντρο Αριστείας, Μονάδα Βαριατρικής Χε-ρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπονεί μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜSc) στη Χειρουργική Ήπατος- Χοληφόρων –Παγκρέατος. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας. Έχει αξιόλογο αριθμό διεθνών επιστημονικών δημοσιεύσεων και βραβείων καθώς και παρουσιάσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.