ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ [15 – 18 Μαρτίου 2023]

15 – 18 Μαρτίου 2023, Μέγαρο Αθηνών

Στην Αθήνα από τις 15 – 18 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθούν το 21o  Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παθολογίας, (ECIM) και το 12ο Διεθνές Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας. Η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία του European Federation of Internal Medicine που φέτος συνεργάζεται με το Ινστιτούτου Εσωτερικής Παθολογίας & Ηπατολογίας και την Παθολογική Κλινική & Ομώνυμου Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την από κοινού διοργάνωση δύο πολύ σημαντικών συνεδρίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την προεδρεία του Καθηγητή Παθολογίας Dror Dicker από το Hasharoon Hospital του Ισραήλ και του καθηγητή Γεώργιου Νταλέκου από το το Τμήμα Ιατρικής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο 4ήμερο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο το κόσμο, 36 διεθνείς επιστημονικές εταιρείες μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παθολογίας (European Federation of Internal Medince) οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους για ότι νεότερο υπάρχει στον ευρύ τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας.

Τις εργασίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο – ειδικευμένων και ειδικευόμενων Παθολόγων, Ηπατολόγων, Καρδιολόγων, Διαβητολόγων, Ρευματολόγων, Λοιμωξιολόγων, Ογκολόγων, Γαστρεντερολόγων, Γενικών Ιατρών και άλλων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων που ήδη έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν και να διαμείνουν στην Αθήνα για τις εργασίες του.

Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριοδότησης με 25 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Εσωτερικής Παθολογίας φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ότι νεώτερο στη πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία αυτών. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς.

Επισήμως η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει τα απόγευμα της Πέμπτης, 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 17.15-18.15 στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα «Σκαλκώτας»).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://ecim2023.efim.org/.