Παιδιατρική Κλινική

Paidiatrics Banner

 

Paidiatrics Indoor

Η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική ήταν από τις πρώτες Κλινικές που αναπτύχθηκαν στο Π.Γ.Ν.Λ. Βρίσκεται στο ισόγειο του συγκροτήματος των νοσηλευτικών μονάδων στο κτήριο Α’ και διαθέτει δύο πτέρυγες με σύνολο κλινών 42. Η έναρξη λειτουργίας της πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2000. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της δραστηριότητάς της, την τελευταία διετία νοσηλεύτηκαν κατά μέσο όρο 2200 παιδιά ανά έτος.

Paidiatrics OutDoor

Η Παιδιατρική Κλινική συμμετέχει στο πρόγραμμα γενικής εφημερίας του ΠΓΝΛ από τον Ιούνιο 2001 και δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών, τόσο από τους νομούς της Θεσσαλίας όσο και από όμορους νομούς, όπως της Φθιώτιδας και των Γρεβενών. Στην περιοχή αυτή, με πληθυσμό που προσεγγίζει το 1.500.000, η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει περιστατικά που καλύπτουν όλο το φάσμα της Παιδιατρικής.

Επίσης στην Παιδιατρική Κλινική από τον Οκτώβριο του 2006 νοσηλεύονται νεογνά ηλικίας >14 ημερών, τα οποία χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά όχι νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Από τον Νοέμβριο του 2009 υπάρχει ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των ασθενών και καταχώρηση των περιλήψεων των ιστορικών σε υπολογιστή.

  

Υπηρεσίες

Paidiatrics Clinic

Παιδιατρική Κλινική

Η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική ήταν από τις πρώτες Κλινικές που αναπτύχθηκαν στο Π.Γ.Ν.Λ. Βρίσκεται στο ισόγειο του συγκροτήματος των νοσηλευτικών μονάδων στο κτήριο Α’ και διαθέτει δύο πτέρυγες με σύνολο κλινών 42.

Περισσότερα...

  

Paidiatrics Clinic

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παιδιών

Στις 17/11/2003 εγκαινιάστηκε στο χώρο της Παιδιατρικής από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Έκτορα Νασιώκα και τη βασική χορηγό κ. Δανάη Δημητρακοπούλου Κλινικής η πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων, δυναμικότητας τριών κλινών.

Περισσότερα...

  

Paidiatrics Clinic

Εξωτερικά ιατρεία

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, λειτουργεί το Γενικό Παιδιατρικό Ιατρείο και Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη το Παιδονευρολογικό Ιατρείο

Κάθε Τετάρτη λειτουργεί το Ιατρείο των Εμβολιασμών, κάθε Πέμπτη το Παιδοουρολογικό Ιατρείο και Ιατρείο Ενούρησης και κάθε Παρασκευή το Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Κάθε Τετάρτη λειτουργεί το Ιατρείο ειδικών θεραπειών, και το Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο ενώ κάθε Τρίτη το Παιδοαλλεργιολογικό Ιατρείο

Περισσότερα...

  

Education

Εκπαίδευση

Η Κλινική είναι επιφορτισμένη με την προπτυχιακή εκπαίδευση των Ε/ετών και Στ/ετών φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Research

Έρευνα

...Έχει δημιουργήσει ερευνητικό εργαστήριο που λειτουργεί σε δύο χώρους. Ο ένας χώρος βρίσκεται μέσα στην παιδιατρική Κλινική και ο άλλος στη Βιόπολη.

Περισσότερα...

Δραστηριότητες

...Από το 2001, κάθε χρόνο την άνοιξη, διοργανώνει το ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας καθώς και πολλές άλλες επιστημονικές δραστηριότητες.

Περισσότερα...

Νέα - Ειδήσεις

  

Τμήμα Ιατρικής

Medical School

  

LOGO Medical school

Το Τμήμα Ιατρικής ιδρύθηκε το 1985 και δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 1990-1991. Αποτελεί το πρώτο Τμήμα στην ανάπτυξη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι αυτόνομο από το 1995 και λειτουργεί στη Λάρισα. Το Τμήμα δέχεται ετησίως περί τους 60 φοιτητές και ο συνολικός αριθμός φοιτητών είναι περίπου 400.

katsigra

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος της Ιατρικής, που περιλαμβάνουν εργαστήρια προκλινικών μαθημάτων, αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο, διοικητικές υπηρεσίες, βρίσκονται στο νέο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στη περιοχή Μεζούρλο, δίπλα από ΠΓΝΣΛ, στο κτίριο της ανακαινισμένης πρώην Κλινικής Κατσίγρα, στην πλατεία Ταχυδρομείου και Λαπηθών 6 Τ.Κ. 41222. Οι κλινικές μονάδες βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που διαθέτει 643 κλίνες, από τις οποίες έχουν σήμερα αναπτυχθεί οι 350.

Περισσότερα...

  

Πανεπ. Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας

University Hospital

  

Hospital Logo

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ιδρύθηκε με το Π.Δ. 411/95 και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 27/9/99. Βρίσκεται στην περιοχή Μεζούρλο της πόλης Λάρισας του Νομού Λάρισας και καταλαμβάνει κτίσμα 89.000 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 150 στρεμ. Η ανέγερση άρχισε στις 25/7/91 και περατώθηκε το 1998. Η ανάπτυξη του Νοσοκομείου, στα πλαίσια του οργανισμού του, γίνεται σταδιακά με αποφάσεις του Δ.Σ. και σύμφωνα με τις κάθε φορά αποφάσεις και κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Hospital Google

Σκοπός του νοσοκομείου είναι η παροχή δευτεροβάθμιας και κυρίως τριτοβάθμιας περίθαλψης στους πολίτες, η εγκατάσταση σ' αυτό των πανεπιστημιακών κλινικών, εργαστηρίων και ειδικών μονάδων του ιατρικού τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η ανάπτυξη αντίστοιχων ή άλλων μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εκπαίδευση γιατρών και λοιπών επιστημόνων υγείας και η ανάπτυξη της έρευνας στο χώρο της υγείας.

Περισσότερα...

  

Συνδέσεις

Διευθυντής

Καθηγητής, Γεώργιος Α. Συρογιαννόπουλος