Τσαρούχας Κωνσταντίνος

Τσαρούχας Κωνσταντίνος

Τόπος γέννησης: Καλαμπάκα, Ελλάδα

Είμαι Ιατρός (αποφοίτηση 2000, Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) Καρδιολόγος (2010, τίτλος ειδίκευσης της Καρδιολογίας Νομαρχία Αθηνών) και υπηρετώ από τον Οκτώβριο 2015 ως Επιμελητής Α΄ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με προϋπηρεσία Επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας (Φεβρουάριος 2011 – Οκτώβριος 2015).

Το 2009 ολοκλήρωσα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) «Άσκηση και Υγεία» από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Διατριβή: “Η επίδραση ενός προγράμματος άσκησης-βάδισης 12 εβδομάδων στην αποκατάσταση της καρδιακής συχνότητας στο 1ο λεπτό μετά την άσκηση σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια”), ενώ το 2010 έλαβα το διδακτορικό μου δίπλωμα (PhD) με έμφαση στη μοριακή ιατρική από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Διατριβή: “Μελέτη της έκφρασης των μεταλλοπρωτεασών και των αναστολέων τους στα ανευρύσματα της ανιούσης αορτής”).

Από τον Οκτώβριο 2010 μέχρι το Φεβρουάριο 2011 παρακολούθησα το βραχείας διάρκειας εισαγωγικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ηλεκτροφυσιολογία και στην εμφύτευση και προγραμματισμό βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Αθηνών.

Από το Φεβρουάριο 2014 έως τον Αύγουστο 2014, με έγκριση ΚΕΣΥ, ειδικεύτηκα στην καρδιακή ανεπάρκεια (προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια, συσκευές υποβοήθησης αριστεράς κοιλίας, προμεταμοσχευτικός έλεγχος και παρακολούθηση μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς) στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ιωάννη Νανά.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο 2018, με  έγκριση ΚΕΣΥ, ειδικεύτηκα στην καρδιοαναπνευστική δοκιμασία κοπώσεως και στα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης στο Γ.Ν. Ευαγγελισμός Αθηνών υπό την επίβλεψη του καθηγητή Σεραφείμ Νανά.

Από το 2009 είμαι μέλος της Heart Failure Association της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας. Από το 2014 είμαι μέλος, μετά από κρίση, του Working Group της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας με αντικείμενο τη μυοκαρδιακή λειτουργία και από το 2017 είμαι μέλος, μετά από κρίση, του Working Group της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας με αντικείμενο τη φαρμακοθεραπεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Από το 2010 είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοξικολογίας και το 2017 εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Το 2016 κρίθηκα ικανός από τη EUROTOX για τον τίτλο του European Registered Toxicologist (ERT).

Είμαι κριτής σε αρκετά διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως τα European Journal of Pharmacology, Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology, American Journal of Cardiology, Food Chemical Toxicology, Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, Toxicology, Current Vascular Pharmacology.

Διδάσκω σε προπτυχιακά (Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και μεταπτυχιακά προγράμματα (ΠΜΣ “Τοξικολογία”, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΠΜΣ “Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση”, διατμηματικό ΠΜΣ Ιατρικής Σχολής και ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΠΜΣ “Άσκηση και Υγεία”, ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και έχω (συν)επιβλέψει 5 μεταπτυχιακές διατριβές.

 

Είμαι συγγραφέας 56 άρθρων σε διεθνή περιοδικά με περισσότερες από 1000 αναφορές (citations) και αντικείμενο τη φυσιολογία με έμφαση την καρδιά (καρδιακή ανεπάρκεια και καρδιοτοξικότητα) και την άσκηση και αποκατάσταση https://scholar.google.gr/citations?user=q6-oVXYAAAAJ&hl=en

Περιγραφή: Διδάσκων