Λευκού Ελευθερία

Λευκού Ελευθερία

Η Ελευθερία-Ελμίνα Λευκού είναι Αιματολόγος, με εξειδίκευση στην Αιμόσταση-Θρόμβωση, Αιματολογία κυήσεως. Αποφοίτησε από το Α.Π.Θ. το 1997, και ειδικεύθηκε στην Αιματολογία στην Β’ Προπαιδευτική κλινική ΑΠΘ (2001-2007).

Το 2005 απέκτησε τον τίτλο του διδάκτωρα ΑΠΘ. Από το 2007 μέχρι το 2009, με υποτροφία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας,  εξειδικεύθηκε στην Αιμόσταση-Θρόμβωση, Αιματολογία κυήσεως στο Guy’s &St Thomas’ Νοσοκομείο, Kings College του Λονδίνου, Μεγάλη Βρετανία και στο Royal Free Νοσοκομείο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία. .

Υπηρετησε ως Επιμελήτρια Β’ στην Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου ΓΝΘ από το 2010-2013 οπότε και παραιτήθηκε. Έκτοτε εργάζεται ως Ιδιώτης Αιματολόγος στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Είναι μέλος του Ινστιτούτου Αιμόστασης-Θρόμβωσης και ιδρύτρια του Περιγένεσις- Ινστιτούτο Αιματολογίας κύησης με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Είναι επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας Cancer Biology and Therapeutics,Faculté de Médecine, Sorbonne Universities, Paris, France και έχει ενεργό ερευνητική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου.

Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος στα Διοικητικά συμβούλια του Τμήματος Αιμόστασης-Θρόμβωσης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και του ΙΜΕΘΑ.

Έχει συγγράψει περισσότερες από 30 εργασίες σε Διεθνή περιοδικά,καθώς και κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή βιβλία, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 50 σε Διεθνή συνέδρια  και περισσσότερες από 120 σε Ελληνικά συνέδρια. Είναι περήφανη μητέρα δύο εφήβων.

Περιγραφή: Διδάσκων