Ρίχτερ Δημήτρης

Ρίχτερ Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ρίχτερ, τελείωσε την ειδικότητα του στην Καρδιολογία, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών το 1999 και στη συνέχεια έφυγε με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής εταιρείας στη Μεγ. Βρετανία.  Από το 2004 είναι Διευθυντής της  Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών

Ασχολήθηκε ερευνητικά με την επιδημιολογία και τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας νόσου στον Ελληνικό πληθυσμό όπου ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή  καρδιολογικά περιοδικά άνω των 70 εργασιών, έχει παρουσιάσει περισσότερες  από 150 ερευνητικές εργασίες του σε συνέδρια και έχει υπάρξει προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 1000 συνέδρια τα τελευταία έτη.

Έχει γράψει  κεφάλαια σε βιβλία Καρδιολογίας, είναι κριτής εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και περιοδικά καθώς και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού Καρδιά και Αγγεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ομάδας Πρόληψης Στεφανιαίας Νόσου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας , και σήμερα είναι Πρόεδρος στο ΙΜΕΘΑ κ στο Council of Clinical Cardiology της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας καθώς και πολλών άλλων επιστημονικών επιτροπών.

Έχει αποτελέσει μέλος της επιτροπής εκπόνησης Κατευθυντηρίων οδηγιών τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

Περιγραφή: Διδάσκων