Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2004.

Στη συνέχεια, και αφού εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, ολοκλήρωσε 3 χρόνια Γενικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

Κατόπιν, ολοκλήρωσε 4 χρόνια Αγγειοχειρουργικής ειδικότητας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και έλαβε τον τίτλο της Αγγειοχειρουργικής ειδικότητας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του «King’s College Hospital» στο Λονδίνο και εργάσθηκε ως Αγγειοχειρουργός στην Κλινική «Θώρακα, Καρδιάς, Αγγείων» του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Σήμερα είναι Επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του «Αττικού» Νοσοκομείου.

Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στις ενδαγγειακές τεχνικές και στη μεθοδολογία της έρευνας και τη βιοστατιστική.

Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε περισσότερες από 110 εργασίες σε ξενόγλωσσα pubmed-indexed επιστημονικά περιοδικά και ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2004, με υπεύθυνη Καθηγήτρια την Ε. Πετρίδου, από όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία στην ανάλυση δεδομένων και τη μεθοδολογία της έρευνας.

Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε διεθνείς τυχαιοποιημένες πολυκεντρικές μελέτες.

Είναι διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ειδικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» και στο Διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενδαγγειακές Τεχνικές», της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει λάβει την Υποτροφία της Αμερικανικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας «SVS International Scholarship 2018», με την οποία επισκέφθηκε τις Αγγειοχειρουργικές Κλινικές σε Cleveland Clinic, Ohio, USA και University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) Presbyterian, Pittsburgh, Pennsylvania, USA.

Έχει επίσης λάβει την υποτροφία της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας «ESVS Educational Travel Grant 2018». Είναι πατέρας δύο τέκνων, του Νικόλα και του Σεραφείμ με τους οποίους περνά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του.

Περιγραφή: Διδάσκων