Καραγιαννίδης Ευστράτιος

Καραγιαννίδης Ευστράτιος

Ο  Ευστράτιος Καραγιαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2010 με βαθμό Άριστα.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε 2 χρόνια Γενικής Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους και 1 χρόνο Καρδιολογίας στο ΓΝΘ Γ. Γεννηματάς. Κατόπιν, εκπαιδεύτηκε για 3 χρόνια στην Καρδιολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας.

Είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: στην πολιτική της υγείας από το London School of Economics σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και στη μεθοδολογία της έρευνας και τη βιοστατιστική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε περισσότερες από 35 εργασίες σε ξενόγλωσσα pubmed-indexed επιστημονικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του European Heart Journal. Έχει υπάρξει ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μέλος του Προεδρείου σε μεγάλα συνέδρια συμπεριλαμβανομένου του ESC Congress. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες.

Από το 2019 είναι μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Kαρδιολογικής Εταιρείας (ESC Education Committee).

Email:   stratoskarag@gmail.com

 

Περιγραφή: Διδάσκων